Fredag

 
Heeeey! Fredag och Vecka 6 är därmed över, spring break har officiellt börjat! Idag har vi vart på stan och handlat lite nödvändigheter inför vår resa till Melbourne, Great Ocean Road och Adelaide. På måndag åker vi till Melbourne för att på tisdag åka vidare på en tredagarstur längst Great Ocean Road (en av de saker jag verkligen sett fram emot att se här i Australien) för att sedan ta oss vidare till Adelaide där vi spenderar helgen och sen återvända till Melbourne där vi stannar cirka en vecka. Ja som ni förstår kommer det bli ett fantastiskt lov!
 
MEN först.. plugga såklart, helgen ska spenderas i bibblan för att få undan så mycket som möjligt innan vi åker... är så sjukt trött på plugget nu och speciellt ett av mina ämnen, fattar inte vad jag tänkte när jag valde det. För er som känner igen "If P then Q, P therefore, Q" ni förstår varför jag har ångest. Sen har jag även fått lov att byta ett av mina ämnen (Advertising and Design) hatar att ge upp men det blev helt enkelt för svårt, det innebär iallafall att jag har fem(!!!) veckor att ta igen på mitt nya ämne (Typography and Publication) Well, allt kan inte vara roligt här i livet och det är trots allt tack vare skolan jag kan vara här. Jag är dock säker på att jag kommer komma tillbaka efter lovet med ny energi och inspiration! 
 
Är glad att jag har underbara människor omkring mig här och ett fantastiskt stöd hemifrån! 
Nu ska jag promenera sen käka middag! Cheers! 

Kajsa och Chokladfabriken

Godmorgon! Idag är det onsdag och det betyder att jag är "ledig", har en hel del plugg att fixa så kommer spendera dagen i bibblan innan det är dags för uni-night! Ikväll är det "The final fling" eftersom vi har spring break i två veckor när denna vecka är slut.. 
 
I helgen var vi på en lakrits/chokladfabrik i Junee som ligger ungefär 40 minuter härifrån. Vi tog en guidad tur för 4 dollar vilket gjorde att vi fick en rolig guide, massa smakprover och fick spela lakritsbowling (Se bilden näst längst ner!!). Efter den intresanta och roliga turen fikade vi och handlade lite souvenier. Gött med lite riktigt kaffe här i landet som älskar pulverkaffe! 
 
Vi har även hunnit med en International cuisine night (jag köpte köttbullar och bjöd på, haha) det var faktiskt riktigt trevligt. Det bjöds på allt från franska och amerikanska rätter till asiatiska och indiska rätter samt sång och dans. Kul att träffa folk från världens alla hörn och testa massa olika mat! 
 
Lite bilder från söndagens utflykt till Junee! Nu ska jag gå till gymmet (känns som det behövs efter detta inlägg) Cheers! 
 
led
 
 
 
 
 

Helgen - Fest & Falls creek

Hej! Länge sen jag skrev, skolan tar verkligen det mesta av min tid just nu. Lite kul har vi såklart hunnit med och även denna helg lyckades vi underhålla oss. I fredags var det "scribble party" vilket går ut på att alla har vita t-shirts och en penna sen skriver man på varandra, ni som känner mig vet hur jag känner för sånt..... Kvällen blev iallafall riktigt kul och lördagen spenderade vi väldigt trötta i bibblan. Vi pluggade och bokade resor och sånt för vårt spring-break som är om 2 veckor.. När lovet kommer har halva terminen passerat! Tiden går så otroligt snabbt, har dock inget emot att skoltiden går snabbt nu så det blir lov snart. 
 
På söndagen var det äntligen dags för skidresa, kl 04.15 blev vi upphämtade och efter en 3 timmar bussresa (och en timmes väntan medans snökedjorna sattes på hjulen) var vi äntligen framme vid Falls Creek. Vi hade en rikigt härlig dag med mestadels sol och bra backar, riktigt häftigt att få chansen att åka skidor i Australien. En av tjejerna hade aldrig åkt skidor så innan hennes skidlektion försökte vi hjälpa henne så gott vi kunde.. Låt oss säga att vi fick oss ett gott skratt! När vi tillslut kom hem igen tog det inte lång tid innan jag somande och helgen var slut. 
 
 
 
En underbar helg i ett land som bara blir bättre och bättre ju mer jag får uppleva här! Är så glad att jag är här och att jag har träffat så fantastiska människor och att vi har möjlighet att få göra alla dessa saker. Måste försöka stanna upp och ta till mig allt som händer och njuta oftare! 
 
Cheers! 
RSS 2.0