Drinks, heels and horses!

I lördags var vi på "Horse Races" - hästkapplöpningar. En häftig upplevelse, cirka 3000 gäster upplädda till tänderna, alla var så tjusiga. Efter en "Bubbly Breakfast", smink och fix åkte vi till själva tävlingarna där det var mingel, tävlingar (såklart) barer och trevligt häng. Det var en jättebra dag, hade vart himla kul att vara med och betta på hästarna.. Nästa gång ;) 
 
Kolla bilderna vad fina alla var! Åh, jag har verkligen träffat så underbara människor här! :) 
 
Nu har det hunnit bli fredag igen och jag är faktiskt rätt uttråkad. Jag har inte haft lektioner på några dagar och vädret har vart sådär, helgen ska dock bli solig så då kan vi sola. Skolan rullar på, mycket plugg som måste bli gjort, det börjar dra ihop sig.. om tre veckor har jag klarat av hela min termin här..  
 
Cheers! 
 
 
 
 
 
 
 

Melbourne

Tänkte att jag skulle läggga upp lite bilder från Melbourne. Ja, det är cirka tre veckor sen vi var där men "bättre sent än aldrig" eller hur.. Jag och Lesley spenderade alltså de sista sex dagarna på vårt spring break i denna härliga stad. Det var så härligt att vi fick vara där så länge, vi hann verkligen få en bra överblick av Melbourne och bara gå runt och kolla utan att stressa, det är ju det bästa.. Men alltså wow, vilken stad! Verkligen allt man kan önska sig! Här hade man kunnat bo (om det inte var så långt bort från SWE såklart.....) 
 
Jag kan verkligen inte komma ihåg allt vi gjorde men några av sakerna vi hann med var: Melbourne National Gallery of Victoria och en IMAX-movie om Great White Sharks, ett par riktigt bra utgångar där vi gick till ett grymt ställe, med uteplats där man kunde se stora delar av stande, härliga middagar och goda drinkar, IKEA (åt Swedish meatballs and Princess cake) Queen Victoria Market, shopping.. 
 
Kort och gott, en riktigt bra avslutning på ett bra lov. Så glad att vi bestämde oss för att åka neråt i landet och fick se Melbourne, Great Ocean Road, The Grampian och Adelaide. Jag är så tacksam för vad jag får vara med om och se! Några bilder från Melbourne får avsluta. 
 
Cheers! 
 
 
 
 
 

En helg i Adelaide

När vi på fredagen vaknade upp i Adelaide bjöds det på strålande sol så vi bestämde oss för att åka till stranden. Först gjorde vi dock ett stopp vid Port Adelaide som var helt folktomt och inte alls så kul. Vi begav oss då vidare till Semaphore Beach där det till vår stora glädje var lite mer liv och rörelse, stranden var superfin med ljus sand och klarblått vatten. Det var vi och några fler (turister?) på den stora stranden, trots ca 25 grader tycker Aussierna att det är fortfarande är vinter.. Efter en härlig dag åt vi en sen lunch/tidig middag och njöt av solnedgången, det blev en ganska tidig kväll eftersom vi dagen efter skulle på VINPROVNING!! Då vill man ju va taggad! 
 
 
 
 
Jag och Lesley åkte på en en vintur för att besöka fyra olika vingårdar i Barossa Valley som är en av Australiens största vinregioner. Med en minst sagt engagerad guide och sällskap av en härlig blanding av människor begav vi oss iväg från Adelaide runt 9 på lördagsmorgonen. En superhärlig dag med goda viner, vackra vingårdar och en supergod lunch. Mitt favoritställe var Peter Lehmann Winary, där vi fick de absolut bästa vinerna, bland annat ett rött mousserande som var göttttttt som tusan. Vid den fjärde provningen var vi alla ganska fnittriga och på vägen hem var det inte många som höll sig vakna, haha! När vi väl kom tillbaka hem åt vi en sushi-middag som var riktigt god! 
 
 
 
 
 


 
Sista dagen (söndag) var det dags för oss att åka till Melbourne, dock inte förens kl 20.00 så vi hade en till dag i Adelaide. Vi gick och åt en lång frukost för att sedan strosa runt på stan och kollade i affärer, inspererad av det fina vädret lyckades jag handla två par shorts och en bikini. Lesely fick mig att prova "bubble tea" som var te med bubblor och geleklumpar som man sög upp i sugröret, tydligen jättepoppis.. Vi gick även runt och kollade vid Universitetet och önskade att vi gick där istället för i Wagga... haha. Sen gick vi in på South Australian Museum och kikade runt ett par timmar, det fanns hur mycket som helst att se. Efter tacos på ett mexikanskt ställe var det dags att säga tack och hej till en härlig helg i Adelaide och hoppa på nattbussen mot Melbourne. 
 
 
 
Skriver mer när vi vart några dagar i Melbourne! Cheers :) 
 
RSS 2.0