Great Ocean Road

Hej! Sitter just nu på hostellet i Melbourne efter en vecka på resande fot, är supertrött efter en natt (10 timmar) på bussen från Adelaide. Tänkte börja med ett inlägg om de tre första dagarna av vår semester, Great Ocean Road och Grampian Mountains. Måste bara säga att jag haft lite "otur" med kameran denna vecka - en dag glömde jag batteriet och en annan glömde jag SD-kortet, så iPhonebilder it is! 
 
Dag 1. Vi började med att bli upplockade av bussen för att bege oss längst med Great Ocean Road, ett glatt gäng på 16 personer och en superhärlig guide - Matt. Vi gjorde många stopp längst vägen och fick se de mest fantastiska platserna. Vi startade dagen på Bells Beach, åt en god lunch vid The Otway Lighthouse (som sköttes av en eventuellt full men rolig gubbe, se bild) och avslutade dagen med att se solnedgången över de The 12 apostels och däremellan såg vi massa fina ställen jag inte kommer ihåg namnet på.. Vi stannade även på ett ställe där vi under en kortare promenad fick se ca 10 koalor i det vilda, så söta. Vi hann även med en promenad i en del av regnskogen. På kvällen åkte vi till en mysig by som heter Port Campbell där vi fick pizza och sen gick vi ut och drack öl innan vi gick och la oss efter en lång dag.  
 
      
 
 
Dag 2. Började med att vi åkte för att de den kollapsade London Bridge, häftigt att se och sjukt att det faktiskt var två personer som befann sig där när den kollapsade (de blev räddade med hellikopter) Vi åkte sedan till vårt sista stopp längst Great Ocean Road där Matt berättade att det nu är så varmt att ormarna börjar komma fram, som tur var slapp vi se någon denna gång. Seriöst, om det är något jag avskyr med Australien så är det alla äckliga och dödsfarliga djur :(
 
Nästa stopp var Grampian Mountains. Efter en kortare hike fick vi se en fantastiskt utsikt över bergen. Jag var livrädd när dom andra klättrade och höll på.. Vi var på riktigt hög höjd och klipporna ner var BRANTA!!! Vi begav oss sedan till nattens boende Asses Ears Wilderness Lodge, ett supermysigt ställe och vilt var bara förnamnet, kängurus som hoppade runt utanför våra stugor, utsikt mot bergen och inget 3G eller Wi-Fi så långt ögat kunde nå. Detta tvingade oss att faktiskt umgås, så vi spelade biljard och grillade, känguru- och kycklingburgare som smakade riktigt gott. Efter middagen gick vi ut på ett fält och mitt ute i den kolsvarta Australienska bushen såg jag den finaste stjärnhimmel jag någonsin sett. The milky way, The southern cross (Aus flagga), planeterna Saturnus och Mars och stjärnfall efter stjärnfall... Otroligt mäktigt! 
 
   
 
Dag 3. Efter att ha ätit frukost och packat  var det dags för ännu en dag i bergen. När vi åkte runt på olika småvägar i bergen var det svårt att undvika att se de otroliga skador skogsbränder gör på naturen här. Det är otroligt torrt på sommaren och skogsbränder är ett stort problem. Det blev en lite längre hike upp för ett berg till ett vattenfall (som var avstängt!!) men vi fick iallafall se en fantastisk utsikt. Svettiga och nöjda åkte vi sedan ner till en by där vi käkade lunch och sen var det dags för oss att säga hejdå till resten av gänget och hoppa på bussen mot Adelaide. 
 
 
 
Fantastiska dagar med både nya och gamla vänner!
(Om ni har orkat läsa hit - Grattis!)
Skriver om helgen i Adelaide senare. 
 
Cheers! 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0