En helg i Adelaide

När vi på fredagen vaknade upp i Adelaide bjöds det på strålande sol så vi bestämde oss för att åka till stranden. Först gjorde vi dock ett stopp vid Port Adelaide som var helt folktomt och inte alls så kul. Vi begav oss då vidare till Semaphore Beach där det till vår stora glädje var lite mer liv och rörelse, stranden var superfin med ljus sand och klarblått vatten. Det var vi och några fler (turister?) på den stora stranden, trots ca 25 grader tycker Aussierna att det är fortfarande är vinter.. Efter en härlig dag åt vi en sen lunch/tidig middag och njöt av solnedgången, det blev en ganska tidig kväll eftersom vi dagen efter skulle på VINPROVNING!! Då vill man ju va taggad! 
 
 
 
 
Jag och Lesley åkte på en en vintur för att besöka fyra olika vingårdar i Barossa Valley som är en av Australiens största vinregioner. Med en minst sagt engagerad guide och sällskap av en härlig blanding av människor begav vi oss iväg från Adelaide runt 9 på lördagsmorgonen. En superhärlig dag med goda viner, vackra vingårdar och en supergod lunch. Mitt favoritställe var Peter Lehmann Winary, där vi fick de absolut bästa vinerna, bland annat ett rött mousserande som var göttttttt som tusan. Vid den fjärde provningen var vi alla ganska fnittriga och på vägen hem var det inte många som höll sig vakna, haha! När vi väl kom tillbaka hem åt vi en sushi-middag som var riktigt god! 
 
 
 
 
 


 
Sista dagen (söndag) var det dags för oss att åka till Melbourne, dock inte förens kl 20.00 så vi hade en till dag i Adelaide. Vi gick och åt en lång frukost för att sedan strosa runt på stan och kollade i affärer, inspererad av det fina vädret lyckades jag handla två par shorts och en bikini. Lesely fick mig att prova "bubble tea" som var te med bubblor och geleklumpar som man sög upp i sugröret, tydligen jättepoppis.. Vi gick även runt och kollade vid Universitetet och önskade att vi gick där istället för i Wagga... haha. Sen gick vi in på South Australian Museum och kikade runt ett par timmar, det fanns hur mycket som helst att se. Efter tacos på ett mexikanskt ställe var det dags att säga tack och hej till en härlig helg i Adelaide och hoppa på nattbussen mot Melbourne. 
 
 
 
Skriver mer när vi vart några dagar i Melbourne! Cheers :) 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0